Ter Harmsel fysiotherapie Fysiotherapie voor Staphorst, Rouveen, Ruinerwold en omstreken!
Wanneer kies je voor fysiotherapie?
Je kunt voor informatie, advies en behandeling terecht bij een fysio. Het is verstandig om dit te doen als je blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug. Maar ook als je vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij bewegen. Daarnaast zorgt fysiotherapie ervoor dat je na een operatie of ongeval kunt revalideren of dat je vóór een operatie conditie opbouwt.
Wat zijn klachten die om fysiotherapie vragen?
- Pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten
- Zwelling van gewrichten
- Krachtsvermindering
- Stabiliteitsvermindering
- Bewegingsbeperking
- Stijfheid
- Problemen met bewegen
- Evenwichtsstoornissen
- Ademhalingsproblemen
- Vermoeidheidsverschijnselen
Waarom is fysiotherapie van waarde?
Fysiotherapie zorgt ervoor dat je sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen. De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij of zij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van onze fysiotherapeuten past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.
Hoe werkt fysiotherapie precies?
Intake
Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kunnen we vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet. Zo’n screening is niet nodig als je door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen naar een fysiotherapeut. We willen ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen?
Onderzoek
Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met je fysio op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. De fysiotherapeut onderzoekt het lichaamsdeel waar je last van hebt en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt. Soms is alleen advies voldoende, maar meestal volgt er een behandelingstraject.
Behandeling
Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij of zij met jou het behandelplan. De fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. De fysiotherapeut heeft daarvoor een groot aantal tools voorhanden. Ook krijg je vaak specifieke oefeningen mee die je zelf thuis uit kunt voeren. Zo kan fysiotherapie de klachten in jouw houdings- en bewegingsapparaat positief beïnvloeden en werk je samen met je fysiotherapeut aan je herstel.
-
Wim ter Harmsel
-
Tim Blok
-
Bert Blankestijn